Samen zetten we de klassiekers op de kaart

Recept voor worst met appelmoes

 4 personen

 Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 4 worsten
  • 1 kg appelen
  • 600 g aardappelen; vastkokend
  • 120 g suiker
  • 60 g Fama margarine
  • 1 kaneelstokje
  • enkele takjes peterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Recept voor worst met appelmoes

1

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook deze in licht gezouten water beetgaar. Hou warm tot gebruik.

2

Appelmoes: schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis, snijd in stukjes. Schep alles in een kookpot en stoof de appelen 2 minuten aan in wat Fama. Voeg een eetlepel water en kaneelstokje toe en laat zachtjes, afgedekt, voor 15 minuten sudderen. Roer af en toe zodat de appelen niet aanbranden. Wanneer de appelen tot moes zijn gekookt voeg je de suiker en wat versgemalen peper toe. Laat nog 5 minuten sudderen. Indien je liever mousseline hebt, haal je het kaneelstokje eruit en mix je de appelmoes fijn.

3

Ondertussen laat je Fama smelten in een ruime pan, de worsten inprikken en in de pan leggen als de margarine schuimt. Bak de worsten bruin en gaar. Draai geregeld om. Haal de worsten uit het braadvet en hou apart. Voeg een scheutje water in de pan en roer het aanbaksel los. Bind de saus eventueel bij met een beetje maïzena. Serveer de worsten met appelmoes, gekookt aardappeltje en de bruine saus. Werk af met enkele takjes peterselie.