Recept voor pompoensoep

 4 personen

 Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 l groentebouillon
  • 1 kg pompoen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Enkele takjes bladpeterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 el Fama (60 gram)
  • 150 ml room
  • 1 el kerriepoeder
  • Versgemalen peper
  • Zout

Recept voor pompoensoep

1

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in stukken. Snijd de ui in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm 2 eetlepels (40 gram) Fama in een soeppan en fruit hierin de ui met de knoflook in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de pompoenblokjes, laurier en enkele takjes bladpeterselie en kerriepoeder toe en roer 1 minuut om. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook.

2

Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Haal de blaadjes laurier en bladpeterselie uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng verder op smaak met versgemalen peper, zout en eventueel extra kerriepoeder. Serveer de pompoensoep met room en werk af met bladpeterselie.