Recept voor pannenkoeken met chocoladesaus
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
- 200 g zelfrijzende bloem
- 5 dl melk
- 2 eieren
- 30 g suiker
- 40 g Fama margarine
- snuifje zout
Chocoladesaus:
- 150 g fondantchocolade
- 200 ml room
- 1 klontje Fama
Recept voor pannenkoeken met chocoladesaus
Bak de pannenkoeken op een hoog vuur met Fama margarine.
Chocoladesaus: breek de chocolade in stukken. Breng de room en stukjes chocolade zachtjes aan de kook. Laat de chocolade niet te warm worden. Roer voortdurend tot alle chocolade is gesmolten. Voeg een klontje koude Fama toe om de chocoladesaus een mooie glans mee te geven. Serveer de pannenkoeken met de chocoladesaus.
1
Pannenkoekenbeslag: zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en 1/3 van de melk toe. Klop het deeg met de garde of de handmixer. Zorg dat er zich geen klonters vormen. Voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout. Het geheel goed mixen tot een effen deeg.