Recept voor wafels met verse aardbeien
4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten
Wafels:
- 300 g patisseriebloem
- 250 ml melk
- 250 ml spuitwater
- 100 g Fama
- 12 g verse gist
- 2 eieren
- Zout
- 250 g aardbeien
- 4 el bloemsuiker
- 50 g Fama
Aardbeiencoulis:
- 250 g aardbeien
- 50 g bloemsuiker
- 1 citroen
Recept voor wafels met verse aardbeien
Maak nu de wafels. Laat de melk lauw worden in een pannetje. In een ander pannetje laat je de Fama smelten. Haal van het vuur en voeg het spuitwater en de verse gist toe aan de melk. Klop de eierdooiers los met een snuifje zout. Voeg bij het melkmengsel en strooi er de gezeefde bloem bij. Klop met de garde tot een homogeen mengsel. Er mogen geen klontertjes meer te zien zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig bij het beslag. Voeg dan de lauwe gesmolten boter toe. Laat het beslag, afgedekt met een keukenhanddoek, een 15 tot 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bak de wafels in een heet wafelijzer, de vorm van de wafels zijn naar eigen keuze. Bestrijk voor de eerste bakbeurt het ijzer goed met een beetje Fama. Serveer de wafels onmiddellijk met verse aardbeien, aardbeiencoulis en gezeefde bloemsuiker.
1
Maak eerst de coulis. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snij de aardbeien in stukjes en voeg de bloemsuiker en sap van ½ citroen toe. Laat de aardbeien, op een zacht vuurtje, smelten tot moes. Haal het aardbeienmoes door een zeef en druk met een lepel of spatel aan, zodat je alle saus hebt, maar niet de zaadjes.