Samen zetten we de klassiekers op de kaart

Recept voor gebakken tong

 4 personen

 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 zeetongen; zonder vel
  • 600 g krielaardappelen
  • 40 g Fama margarine
  • 2 el bloem
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Recept voor gebakken tong

1

Schil de krielaardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Dep de tongen droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Strooi de bloem op een bord, haal de zeetongen met beide kanten door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

2

Laat in een ruime pan de helft van de Fama smelten. Leg er, zodra de margarine begint te schuimen, de zeetongen in. Bak de vis 4 à 5 minuten op een matig vuur aan één kant. Keer de vis voorzichtig om. Oversaus de zeetongen regelmatig met de Fama, terwijl de tweede kant bakt. Let op dat de Fama niet verbrandt.

3

Laat de aardappelen uitlekken en hak de bladpeterselie fijn. Meng de gehakte bladpeterselie onder de krielaardappelen en kruid met peper en zout. Serveer de gebakken tongen met de krielaardappelen en een partje citroen.