Recept voor tomatensoep met balletjes
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
- 1 l gezeefde tomatensaus
- 500 ml groentebouillon
- 5 tomaten
- 400 g gehaktballetjes
- 25 g Fama margarine
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 stengel selder
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 blaadje laurier
- enkele takjes bladpeterselie
- 1 versgemalen peper
- zout
Recept voor tomatensoep met balletjes
Snij de tomaat in stukken en voeg samen met de tomatensaus, tijm, oregano en blaadjes laurier bij de groenten. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes sudderen.
Haal het blaadje laurier uit de pan en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat enkele minuten in de soep meekoken. Snipper de bladpeterselie fijn en serveer bij de soep.
1
Schil de wortel en pel de ui. Snijd de ui, wortel, selder en een teentje knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook glazig in de Fama. Voeg dan de wortel, selder en tomatenpuree toe. Laat 2 minuten sudderen. Blus met de groentebouillon.